sâmbătă, 4 aprilie 2009

"Romania prinde radacini"

*4aprilie 2009. In sfarsit a sosit ziua cea mare. Dupa o devansare a zilei si dupa ce am recrutat cativa super voluntari am pornit la drum de dimineata cu 2 autocare cu destinatia Comanesti. Zi perfecta de impadurit si cu o organizare foarte foarte buna, 3000 de voluntari au reusit sa planteze 26.000 de puieti de molid, brad sau paltin. De mult nu am mai vazut atata mobilizare pentru acelasi scop.
*Din fericire au fost foarte multi voluntari ce au plantat timp de vreo 2-3 ore si din pacate mai vroiau sa planteze dar nu au mai avut ce.
*Unii au spus ca e munca patriotica voluntara si constienta, altii i-au spus recreere, niste jandarmi au spus ca elevii au venit sa scape de scoala (probabil plantau de zile in sir, de nu mai stiau ca e sambata:))), altora nu le-a pasat, dar eu am preferat sa ii spun simplu, ca si titlul proiectului: "Romania prinde radacini"
*Nu a fost doar ideea de plantare, ci cred ca foarte important este ca se incearca o schimbare a mentalitatii noastre, a romanilor, in bine. S-a dovedit ca sunt atatia oameni carora le pasa, chiar daca nu ii afecteaza vizibil sau direct problema defrisarilor.
*Doresc sa multumesc tuturor celor ce au facut posibil acest proiect: "Mai mult verde", ROMsilva, Petrom, CEC, autoritatile locale si bineinteles tuturor voluntarilor ce au participat la aceasta zi. La cat mai multe impaduriri:D

*Pe scurt: soare, veselie, brad, voluntar, sandwich, deal, elicopter, motociclete , puieti, parcela, mai multa verdeata, jandarmi, apa, padurari, sapca, caldura, Comanesti, politicieni, pamant, 3000, autocar, enigme =)), batrani, vatra, 21, TV, plasture, radacini, paltin, galeata, organizare, tarus, buruiana, ciot, ghiozdan, 10:12am, bancuri, cort, crucea rosie etc.