luni, 20 decembrie 2010

Di pi drum!

Capitolul 1- Intro
Nerabdator sa ajung acasa si constient ca toate mijloacele de transport erau pline caci foarte multi oameni se intorc acasa pentru sarbatorile de iarna, am optat la un drum cu autocarul. Imi fac rezervare, ajung in autogara si aflu ca acesta plecase cu 40min inainte, caci deja era plin. Uite asa am ramas "rezervat" si am urcat in alt autocar care a plecat la 8.15 in loc de 9. Nesimtitul, de foame de bani, a lasat alti oameni rezervati in autogara, vorba lui: "trebuie sa plecam ca nu are rost sa consum motorina asteptand pe altii". Firma serioasa dom'le, o treaba ca la romani.
Capitolul 2- Popasul aka pierderea timpului
Pe la jumatatea drumului, oprire 30 de minute caci... exact, eram la Popasul Tamboiesti, un popas clasic, traditional romanesc, unde tot romanul meserias trebuie sa manance. Design dragut, calduros, mese si scaune din plastic, culorile predominante: verde cu galben (un fel de FC Vaslui), si ceea ce impresiona si facea de multe ori ca turistii sa opreasca era lacul de langa acesta, inghetat si cu 2 rate de plastic in el. Desigur, era plin de autocare caci soferii duc oamenii intr-un loc select, "eftin si bun". Dar sa nu ne lasam pacaliti caci stim cu totii ca e o manevra, acestia avand mese din blesug si gratuite datorita pasagerilor numerosi ce cresc profitul.
Capitolul 3- Masa
"Ciorbe, gratare, mancaruri calde, minuturi, bauturi" toate "ca la mama acasa", caci asta iti sare scris in ochi de prima data cum ai coborat din vehicul. E totusi ciudat ca la majoritatea restaurantelor de genu, se mananca chiar ca la mama acasa: cu mana, ragaind, scobindu-te intre dinti dupa masa, stand cu cureaua desfacuta dupa si cu burta scoasa, toate intr-un mod nu prea subtil. Oferta: variatate de produse spre comercializare cu un adaos de 200% si alte produse irezistibile aproape gratis: tuica-15lei, vin 5l -20lei (stateau scrise pe bar) si nelipsitul meniu "DE CRIZA" (innebunesc cand aud asta)-10 lei; probabil ca si mancarea era desemenea de criza.
Capitolul 4- Continuarea calatoriei/ajungerea la destinatie
Dupa ce au mancat regeste, au dat 4 lei pe o punga de popcorn care de obicei e 1,5lei, si dupa ce si-au terminat si sandwisurile cu parizer, ne-am continuat drumul, in autocar creandu-se imediat o atmosfera de iti venea sa te arunci pe geam. Un alt aspect important: deja legandu-se prietenii, in spatele autocarului unde stim cu totii ca de obicei stau "golanii", au inceput sa cante niste telefoane mobile de ziceai ca e un autocar ce pleaca cu "turisti romani" in Italia.
Sunt bine acum! Sarbatori fericite!

10 comentarii:

  1. Dupa vreo 200 km, daca esti sofer profesionist si transporti calatori, trebuie sa faci pauza 30 de minute :) asa ca nu e neaparat vina lor ca trebuie sa se opreasca. Acum cativa ani mai mergea cate-o cursa de asta direct B - Bc, dar s-au mai marlanit si politistii si acum dau amenzi daca pe tahograf n-ai 30 de minute de stationare.

    RăspundețiȘtergere
  2. stiu ca in legislatie e prevazuta o pauza, la fel ca si tiristii si altii, doar ca mie mi se pare o pierdere de timp 30 de minute ;)). da, nu mi-a fost greu sa aflu ce aveau sandwichurile lor :)).

    RăspundețiȘtergere
  3. La Umbrarescu (UMB) era mai smechera mancarea si preturile erau mai mici. Dar e inchis de vreun an pe-acolo, pacat.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu prea merg pe strada dar era un pont bun. oricum, fiecare sofer de autocar are aceleasi opriri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Poti cumpara bilet online de pe www.autogari.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. daca as fi facut asta as fi pierdut bani :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Mâncarea cred că era de criză de bilă.
    P.S.: Mai scrie şi tu.

    RăspundețiȘtergere
  8. in nota obisnuita...asa arata orice drum cu autocarul...

    RăspundețiȘtergere