sâmbătă, 4 aprilie 2009

"Romania prinde radacini"

*4aprilie 2009. In sfarsit a sosit ziua cea mare. Dupa o devansare a zilei si dupa ce am recrutat cativa super voluntari am pornit la drum de dimineata cu 2 autocare cu destinatia Comanesti. Zi perfecta de impadurit si cu o organizare foarte foarte buna, 3000 de voluntari au reusit sa planteze 26.000 de puieti de molid, brad sau paltin. De mult nu am mai vazut atata mobilizare pentru acelasi scop.
*Din fericire au fost foarte multi voluntari ce au plantat timp de vreo 2-3 ore si din pacate mai vroiau sa planteze dar nu au mai avut ce.
*Unii au spus ca e munca patriotica voluntara si constienta, altii i-au spus recreere, niste jandarmi au spus ca elevii au venit sa scape de scoala (probabil plantau de zile in sir, de nu mai stiau ca e sambata:))), altora nu le-a pasat, dar eu am preferat sa ii spun simplu, ca si titlul proiectului: "Romania prinde radacini"
*Nu a fost doar ideea de plantare, ci cred ca foarte important este ca se incearca o schimbare a mentalitatii noastre, a romanilor, in bine. S-a dovedit ca sunt atatia oameni carora le pasa, chiar daca nu ii afecteaza vizibil sau direct problema defrisarilor.
*Doresc sa multumesc tuturor celor ce au facut posibil acest proiect: "Mai mult verde", ROMsilva, Petrom, CEC, autoritatile locale si bineinteles tuturor voluntarilor ce au participat la aceasta zi. La cat mai multe impaduriri:D

*Pe scurt: soare, veselie, brad, voluntar, sandwich, deal, elicopter, motociclete , puieti, parcela, mai multa verdeata, jandarmi, apa, padurari, sapca, caldura, Comanesti, politicieni, pamant, 3000, autocar, enigme =)), batrani, vatra, 21, TV, plasture, radacini, paltin, galeata, organizare, tarus, buruiana, ciot, ghiozdan, 10:12am, bancuri, cort, crucea rosie etc.

10 comentarii:

  1. mie mi-a placut foarte mult, chiar a meritat tot efortul, a fost distractiv si abia astept actiunea viitoare :D Flavia

    RăspundețiȘtergere
  2. si chiar daca acum am dureri de spate si maini ;)) e ceva care iti da multa satisfactie
    yeeey pentru parcela 21 (tot eu-F)

    RăspundețiȘtergere
  3. "sapca" este scris de 2 ori...oare de ce?:-":))

    RăspundețiȘtergere
  4. da, a fost super frumos. lume super, vreme super, o idee super, mancare super, ce mai... a fost super. numai panta aia abrupta n-a fost super, nu stiu ce cautam intr-una pe jos, aveam probleme cu echilibrul :).
    tie ce iti mai face mana ti-a trecut :))?
    si insiruirea aia de cuvinte de la sfarsit e buna, multe din cuvintele alea ne vor aminti de treaba asta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ti-as raspunde "celalalt", daca as sti cu cine vorbesc:> ...

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt eu, catalin, nu iti dai seama dupa scris? :))

    RăspundețiȘtergere
  7. ..si eu sunt un punct pe dealul ala! gotta be proud :>

    w

    RăspundețiȘtergere
  8. asta'i din ciclul: "if all of us"

    RăspundețiȘtergere
  9. asta e din ciclul: "if all of us"

    RăspundețiȘtergere