luni, 27 aprilie 2009

Un altfel de arta!


Nu stiu cat de multi sunt acei maniaci ai animatiilor/desenelor animate, insa sunt sigur ca majoritatea celor ce nu vizioneaza asa ceva, au aceeasi parere preconceputa: "Desenele animate sunt pentru copii". Uite asa tin sa ii contrazic si le spun ca sunt foarte multe animatii mult mai greu de realizat, mult mai culte, si de 10 ori mai bune decat comediile lor preferate ca: American pie 1;2;3;...37, AliG, How high, Catwoman, Scary movie sau altele de genu' ori mai jalnice. De obicei revedeam animatiile cu care am crescut, insa, spre norocul meu, la sfatul unei prietene din Bistrita (careia ii multumesc), am dat peste un super festival despre care nu am auzit niciodata si despre care nici pe maretul Google nu prea am gasit informatii. Este vorba despre Beltesassar Short Animation Festival. Are 14 editii, iar fiecare editie are in jur de 15 animatii. Ce il face foarte bun, cult si original? Fiecare festival cuprinde animatii din toate timpurile (1971, 2003, 1992, 1980 etc) aleatoriu , iar fiecare desen e diferit ca mod de realizare, ca tehnica, ca tema si continut. Majoritatea dureaza in jur de 1o minute, sunt din toate tarile lumii si nu prea folosesc cuvinte. Va sfatuiesc sa urmariti animatia postata (e dintre preferatele mele), sau altele foarte bune mai jos.
Daca din greseala va plac si mai vreti, anuntati. Imi cer scuze daca am scris gresit vreun nume de film. Gata! Ma duc sa trag un mamifer de somn. Sanatate!
http://www.youtube.com/watch?v=6LsMoUtBlDk
http://www.youtube.com/watch?v=X4PJB6XhJ_E
http://www.youtube.com/watch?v=TvK-Bjzm3AQ
http://www.youtube.com/watch?v=I-caTtvSDsU

6 comentarii:

  1. traiasca prietena din bistrita :>

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte misto
    mi-a adus aminte de ceva similar, insa mai vechi, si din care am eu o vaga impresie ca s-a inspirat individul de mai sus.
    cauta zdenko gasparovich - satiemania

    RăspundețiȘtergere
  3. e interesant primul, imi place simbolistica dar ala cu tigrul ce a vrut sa spuna? oricum a fost placut si ala :)

    RăspundețiȘtergere