vineri, 28 mai 2010

Da mai departe vestea si hai sa citim!

*Salutare prieteni!
*A trecut ceva timp de cand nu am mai scris, insa consider ca e ocazia perfecta sa va provoc la ceva care va va schimba viata (eh, poate nu chiar atat de mult). Deoarece orasul lui Bacovia nu putea lipsi din circuitul Lecturilor Urbane, iata ca a venit si randul nostru sa demonstram ca Bacaul citeste. Sambata, 5iunie, ora 14:00, va invit pe toti, indiferent de varsta, in Piata Tricolorului sau Piata din fata Casei de Cultura, sau din fata Prefecturii, sau din fata de la "Irina" (cum vreti sa ii spuneti), la o sesiune de citit, pentru a duce mai departe povestea acestui proiect.
*Ce se intampla e foarte simplu: ne adunam intr-un numar foarte mare intr-un loc public si citim (fiecare pentru el). De asemenea vor exista unii care vor imparti carti oamenilor, incercand sa ii convinga sa mai lase din mana Libertatea, Click sau Cancan. Misiunea voastra este simpla: veniti cu o carte si cititi.
*Proiectul Lecturi Urbane este unul pornit online de catre cei de la Civika.ro si are ca scop promovarea cititului in spatiile publice pentru ca acesta sa devina ceva firesc, normal. Acesta a avut loc si in alte orase in afara Bucurestiului ca: Tg. Mures, Cluj, Brasov, Satu Mare, Chisinau, Sibiu etc si continua sa se raspandeasca. Ca participant la toate cele 7 editii de la metrou + prima editie in aer liber de la Brasov, va asigur ca va fi ceva foarte relaxant si extraordinar, intr-o zi frumoasa de vara. Totodata veti cunoaste multi oameni si va fi un prilej bun sa le dam peste nas acelor pesimisti care considera ca "nu se mai citeste cum se citea odata" sau ca "tineretul din ziua de azi" stie doar sa stea toata ziua cu ochii in calculator.
*Pentru a imparti cat mai multe carti trecatorilor, organizatorii au amplasat niste cuti in care puteti dona oricand carti, la intrarea din Biblioteca Judeteana "C. Sturdza", la intrarea din caminul Colegiului "Vasile Alecsandri", la Muzeul de Istorie, Liceul Pedagogic si Universitatea "Vasile Alecsandri'.
*Asadar, da vestea mai departe si nu uitati sa va aduceti bunicii, parintii, cateii, cartile, voia buna etc. Ne vedem Sambata, 5 iunie la ora 14.00 in Piata din fata Prefecturii.
P.S.: HAI SA FACEM DIN EDITIA BACAU, CEA MAI FRUMOASA SI CEA MAI MARE EDITIE LECTURI URBANE DE PANA ACUM!

Pentru informatii despre proiect si despre editia din Bacau puteti accesa:


7 comentarii:

  1. "in Piata Tricolorului sau Piata din fata Casei de Cultura, sau din fata Prefecturii, sau din fata de la "Irina" (cum vreti sa ii spuneti)" sau la patratel :D abia astept!

    RăspundețiȘtergere
  2. Și dacă plouă ce faceți?

    Tu ăla anonim, pătrățelul e undeva în spatele fostei biblioteci județene, n-are a face cu Piața Tricolorului.

    RăspundețiȘtergere
  3. am luat in calcul si asta, o sa amanam cel mai probabil cu o saptamana :-??. si da, patratelul e in parcul Bacovia :P

    RăspundețiȘtergere
  4. si noi ii spunem patratel si la piata prefecturii :">

    RăspundețiȘtergere
  5. da da, tot eu (Flavia uhm Pixie)

    RăspundețiȘtergere
  6. nu o sa ploua, o sa vedeti:D. aa, foarte bine flavia, te astept la actiune. nu uita sa vi cu cat mai multi prieteni :D

    RăspundețiȘtergere
  7. instructiuni pentru cei care au uitat cum se foloseste o carte:P http://www.youtube.com/watch?v=YhcPX1wVp38

    RăspundețiȘtergere